Algemene wondzorg

De algemene wondzorg omvat gewone, niet gecompliceerde wonden. Dit kan gaan van snijwonden tot operatiewonden.

Wondverbanden moeten regelmatig ververst worden, en de wonde moet hygiënisch blijven. Hiervoor hoef je niet iedere keer jouw kostbare tijd door te brengen in de wachtzaal van de huisarts. Ik kan deze zorg makkelijk in huiselijke sfeer uitvoeren, zonder dat je zelf de deur uit moet. Afspraken bij jou thuis worden ingepland op momenten die je het best passen.

Specifieke wondzorg

Hieronder vallen alle wonden die een specifieke aanpak vereisen zoals open beenwonden, ulcera, doorligwonden (decubitus), oncologische wonden, en wonden die besmet zijn met een bacterie.

Ieder wondprobleem wordt behandeld volgens de meest efficiënte methode. Ik ben op de hoogte van recente ontwikkelingen in de wondzorg, en volg het thema goed op. Ik gebruik de technieken die hun effect al bewezen hebben en probeer zo een optimale genezing te bekomen.

Wondzorg voor mensen met diabetes

Een groot aantal diabetespatiënten krijgt uiteindelijk te maken met diabetische wonden. Deze letsels ontstaan meestal aan de voeten, maar kunnen zich ook elders manifesteren. Problemen met doorbloeding en een hogere gevoeligheid voor infecties, liggen aan de basis van de wonden.

Voorbeelden:

  • Schimmelinfecties
  • Droge en gevoelige huid
  • Vetophopingen op injectieplaatsen
  • Huidverkleuring
  • Huidnecrose